«…πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με το «χειροποίητο»! Αυτό με ώθησε στο να σπουδάσω Γραφιστική. Η αναζήτηση όμως δε σταματά ποτέ και συνέχεια έψαχνα και ψάχνω τρόπους να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου. Δώρο μία καρφίτσα από “felt”, σε ένα ταξίδι στη Γερμανία, στάθηκε αφορμή να ασχοληθώ με το χειροποίητο κόσμημα, παρακολουθώντας το πρώτο μου σεμινάριο “felt” από περιέργεια για τις δυνατότητες που έχει το υλικό (ακατέργαστο μαλλί). Ακολούθησαν και άλλα σεμινάρια, κυρίως με εναλλακτικά υλικά, και σήμερα τα κοσμήματα φέρουν την υπογραφή “Journey into Creativity”, γιατί «μέσα από τη δημιουργία, μπορείς να “ταξιδέψεις”». Ένα ταξίδι που δεν σταματά ποτέ κι από το κόσμημα βρέθηκα και σε άλλα μέρη, όπως στο χειροποίητο αντικείμενο (σημειωματάρια, πίνακες, λαμπάδες, γούρια…), στο αξεσουάρ (τσάντες, φουλάρια…) και συνεχίζεται σε άγνωστα ακόμα μέρη!

 

Μετά από 24 χρόνια ως γραφίστας επαγγελματικά (συνεχίζω ως freelancer) αγκυροβολώ στο Joynty art store κάνοντας το όνειρό μου πραγματικότητα! Το χόμπι γίνεται επάγγελμα! Τα χειροποίητα θα τα βρίσκετε στο φυσικό και ηλεκτρονικό μου κατάστημα παρέα με άλλων αγαπημένων δημιουργών. Το Joynty προκύπτει από το Journey into Creativity και παρέα με το κίτρινο χρώμα προσφέρει και λαμβάνει χαρά! Γιατί…

 

…κάθε κόσμημα, αντικείμενο είναι μοναδικό, γιατί καθένας μας είναι μοναδικός!

 

Άννα Σπαθάρη

…μου αρέσει να ζωγραφίζω σε διάφορα υλικά, πειραματίζομαι στα art journal μου (απλά τετράδια που κάθε σελίδα του μεταμορφώνεται σε ένα «έργο τέχνης», φωτογραφίζω –πέρα από τα κοσμήματα και τις κατασκευές μου– φύση, λουλούδια, λεπτομέρειες….

Βρείτε κατασκευές και DIY στο http://journeycreativity.blogspot.com/